Fjern

Fjern

Roman

Forlaget Gyldendal har i 2018 udgivet Fjern som e-bog

Fjern findes også som lydbog

 

Freja Vibæk vender tilbage til sin barndomsby Fjern ved Vesterhavet. Hendes karismatiske og egensindige far, Niels, er fundet død efter en ulykke. Men der er for mange ting, der ikke stemmer og ansporet af politiets manglende vilje til at efterforske sagen begynder Freja selv at grave i fortiden.

Hun opdager snart, at hendes far har holdt dele af familiens historie hemmelig for hende særligt hans egen indblanding i ekspropriationen i 1960‘erne. Her blev hele landsbyer forvandlet til militært område, hvilket skabte splid og had både på egnen og i familien.

Som fortiden afdækkes tvinges Freja til at se på sin far og sin egen historie med nye øjne. Den stolte verden af vikinger og nordiske traditioner, han lod hende vokse op i, hviler på nogle æresbegreber, der har haft frygtelige konsekvenser.


Frank Egholm Andersens skriver i Den nordiske femikrimi - Læbestiftslitteratur eller fornyelse af en genre, forlaget Her & Nu, 2008, at Fjern er en nordisk femikrimi, men ikke en femikrimi i traditionel forstand...der er ikke flæb i Tine Engers roman.